karijera

Zašto Bambi?

Mi negujemo Bambi brend već 55. godina, jer vrednujemo pokretače naše kompanije - ljude. Mi smo vodeća konditorska kompanija koja brine o svojoj zajednici i životnoj sredini, živi održivu budućnost i zaposleni su uvek na prvom mestu, jer budućnost je naša zajednička odgovornost. Konstantnom brigom i ulaganjem u razvoj naših zaposlenih kroz programe edukacije, sisteme nagrađivanja, uključivanje u različite projekte kojima proširuju svoja znanja i veštine, kao i društveno odgovornim poslovanjem, stvorili smo zdravo i podsticajno radno okruženje. Podržavamo mlade ljude i osnažujemo ih da postanu svesni svojih kvaliteta i nastave da ulažu vreme i trud u svoje znanje i karijeru. Društvenom odgovornošću, kao sastavnim delom našeg identiteta i poslovne kulture, pokazali smo da svoj poslovni bilans posmatramo kroz doprinos zajednici i ulaganje u održivu budućnost, a biti iskren i pouzdan partner zajednici u kojoj poslujemo je naša pokretačka snaga. Mi smo Bambi i zajedno pokazujemo da živimo Bambi vrednosti.

bubble

Šta naši zaposleni kažu o Bambiju

Miloš Jonev

Specijalista unapređenja prodaje

Kao i obično, očekivao sam da svaki početak bude težak. Međutim, topla porodična atmosfera koja vlada u kompaniji je dovela do toga da se osetim kao da sam deo Bambi porodice dugi niz godina, a ne samo nekoliko meseci. Kada na to dodam nova iskustva, mogu da kažem da je kompanija Bambi savršeno mesto za rad.

Nemanja Veličković

Saradnik za analitiku podataka

Prelazak iz amfiteatra u kancelariju pokazao mi je koliko se teorija razlikuje od prakse, kao i koliko je važno iskoristiti svaku šansu za rad na sebi. Imao sam priliku da od početka budem uključen u sve procese, a podrška mentora i menadžera bila je tu da svakodnevno podstakne napredak i usavršavanje veština. BFY program je sjajna prilika za start karijere jer pruža mogućnost za sticanje znanja i upoznavanje poslovnog sveta.

Tijana Sajdl

Specijalista za razvoj prodajnih veština

Pozitivna atmosfera i osećaj pripadnosti, kojim odiše naša kompanija, je nešto što tera osmeh na lice čim kročite u Bambi i izvlači iz svakog zaposlenog ono najbolje što može da pruži. Činjenica da sam postala deo tima koji radi na tome da naši proizvodi dođu do svakog potrošača deluje veoma inspirativno i podstiče maksimalnu produktivnost i posvećenost.

Tijana Pavlović

Specijalista za trgovinski marketing

Najveća impresija po dolasku u kompaniju bila mi je količina posvećenosti, truda i energije koju zaposleni ulažu kako bi proizvodi koji stižu do potrošača zadovoljili sve kriterijume kvaliteta. Uz mentorsku podršku od samog starta brzo sam napredovala i svakodnevno sticala nova znanja, a to mi je pomoglo da se lakše nosim sa izazovnim i kompleksnijim zadacima.

Bambi for YOUng

U septembru 2020. započela je naša priča podrške mladima bez radnog iskustva. Vodili smo se ključnim ciljevima: razvoj i inkluzija mladih, društveno odgovorno poslovanje i podrška kompanijskoj strategiji. Tako je nastao naš Bambi for YOUng.

Bambi for YOUng program praksi namenjen je studentima završnih godina, apsolventima i diplomcima koji žele da svoje prve korake u karijeri naprave u jednoj od vodećih kompanija u FMCG industriji. Praksa traje šest meseci i tokom čitavog perioda svi praktikanti imaju kontinuiranu podršku mentora koji je iz sektora u kojem se razvijaju. Osim toga, praktikanti su kroz ceo program uključeni u sve aktuelne projekte i rade na konkretnim zadacima.

U okviru Bambi for YOUng programa velika pažnja se takođe posvećuje i osnaživanju praktikanata i razvoju njihovih mekih veština, pre svega kroz učešće na različitim radionicama.

Vrednost i kvalitet Bambi for YOUng programa su prepoznati kako u samoj kompaniji, tako i na tržištu čemu svedoči nagrada za najbolji program praksi u Srbiji koju smo dobili u oktobru 2021. od strane Empple festivala.

Letnje prakse

Oslanjajući se na strateški pravac kompanije, sredinom 2020. godine ostvarili smo saradnju sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Požarevcu i realizovali smo šestonedeljnu letnju praksu. Studenti druge i treće godine, kao i diplomci imaju priliku da se uz podršku mentora upoznaju sa procesima i načinom rada u konditorskoj industriji i da se razvijaju kroz šestonedeljnu obuku. Cilj Bambi letnje prakse je da omogući polaznicima da steknu praktična stručna znanja i iskustvo i da se ujedno upoznaju sa poslovanjem kompanije putem jasno definisanog programa prakse sa konkretnim zadacima uz kontinuiranu mentorsku podršku.

Dualno obrazovanje

Pioniri smo na polju dualnog obrazovanja. U prethodnim godinama ostvarili smo saradnju sa Tehničkom srednjom školom ”Nikola Tesla” iz Kostolca 2017. godine i sa Poljoprivrednom školom sa domom učenika "Sonja Marinković„ u Požarevcu 2021. godine. Cilj nam je da kroz sistem dualnog obrazovanja mladima budemo podrška u sticanju znanja kroz njegovu praktičnu primenu na operativnim poslovima u okviru proizvodnje, kako bi po završetku školovanja bili osposobljeni za rad na stručnim poslovima.

Saradnja sa fakultetima i studentskim organizacijama

Veliku pažnju posvećujemo pružanju podrške mladima bez radnog iskustva sprovodeći veliki broj inicijativa, kao i programa stručnog osposobljavanja koji doprinose osnaživanju mladih. Konstantno podržavamo učenike u sticanju novih znanja, kroz organizovanje stručnih poseta našem proizvodnom pogonu u Požarevcu i upoznavanjem sa procesom proizvodnje naših proizvoda kroz obilazak pogona i predstavljanje ključnih elemenata procesa od strane naših kolega eksperata. Pored toga, već 8 godina za redom ostvarujemo uspešnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje iz Požarevca, kroz učešće u programu "Moja prva plata".

Grupa za SPEKOF

Podržali smo Grupu za SPEKOF kroz učešće na događaju Interviewing week, što je za cilj imalo povezivanje sa mladima i njihovu edukaciju, kao i osnaživanje za proces selekcije. Bili smo predavači na njihovom najpoznatijem projektu - KONSEK.

Studentska asocijacija FON-a

Učestvovali smo na projektima Fongress, Start FON i FonTV, gde smo studente upoznali sa organizacionom kulturom Bambija, kao i mogućnostima koje nudi naša kompanija za razvoj karijere.

Savez studenata FON-a

Na projektu Dani prakse upoznajemo studente kroz edukativni deo koji uključuje radionice i panel diskusiju, sajam kompanija i simulaciju intervjua. Ovaj događaj ima i takmičarski deo gde se zadaje studija slučaja, a studenti predstavljaju inovativna rešenja iz različitih oblasti.

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu

Na Online kursu za studente pružamo podršku učesnicima u procesu pripreme za intervjue za praksu ili posao, a kroz deo panel diskusije promovišemo kompaniju i naše programe za mlade.

AIESEC

Internacionalnu organizaciju AIESEC podržavamo kroz brojne aktivnosti – Youth Speak Forum, HUB znanja, projekat Career Days. Kroz HUB ih informišemo pisanjem blogova o aktuelnim temama posvećenim studentima, dok ih na projektima edukujemo i uključujemo u procese kroz rešavanje studija slučaja i panel diskusije.

Belgrade Youth Fair

Najveći karijerni događaj za mlade u regionu čiji je cilj povezivanje mladih sa poslodavcima, kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike da, u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija, prošire svoja znanja iz različitih sfera.