I ONI SU HEROJI

Mirjana Stefanović radi u kompaniji Bambi pune tri decenije i deo je brojnih lepih trenutaka koje je Bambi doživeo. U sektoru proizvodnje je doprinela nastanku hiljada tona omiljene Plazme i drugih poznatih proizvoda kompanije, koje vole sve generacije.

Sada, kao i mnoge od njenih kolega, Mirjana prati situaciju u vezi pandemije koronavirusa, nada se njenom okončanju, ali se svakog dana trudi da učini dodatni napor i doprinese maksimalno, kako bi se proizvodnja Bambijevih proizvoda odvijala redovno.

Zajedno sa kolegama iz proizvodnje i prodaje nastoji da do potrošača širom zemlje i regiona stignu omiljeni Bambi proizvodi.

„Mislim da je vrlo važno da u ovoj situaciji ne smemo da paničimo. Svako od nas zna šta je zadatak, šta ko treba da radi, i da smo svi zajedno u ovoj borbi. Moramo da vodimo računa o higijeni, i na poslu, ali i kod kuće, i onda smo svi mnogo bezbedniji,“ ističe Mirjana i nastavlja:

„Važno je da svi zajedno ovo izguramo, kako bismo mogli što pre da nastavimo sa našim životima. Nikome sada nije lako, ali ono što sam naučila od svojih kolega na poslu je da solidarno, kao i do sada, možemo zajedno uvek da pobedimo,“ kaže Mirjana Stefanović.

Upravo je bezbednost zaposlenih u ovim trenucima prioritet broj jedan kompanije Bambi. I pre nego što je proglašena globalna pandemija koronavirusa, Bambi je krenuo sa preduzimanjem mera, kako bi se sačuvalo zdravlje svih zaposlenih, a proizvodni proces neometano odvijao u cilju zadovoljenja potreba naših kupaca.

„Kao tradicionalno odgovorna kompanija preduzeli smo niz mera kako bi očuvali zdravlje naših kolega  i  osigurali bezbedan rad, a posebno smo se odgovorno poneli prema kolegama koji imaju preko 60 godina života i uputili ih da ovaj zahtevan period provedu u svojim domovima. Osim toga, zajednički kao tim radimo na usvajanju novih mera, načina ponašanja i podsećamo jedni druge na koji način možemo da ostanemo zdravi i kako da zaštitimo najpre sebe, a zatim i svoje najbliže,“ kaže Jelena Vuković, HR direktorka u kompaniji Bambi.

Ona dodaje da trenutno određeni broj zaposlenih radi iz svojih domova, dok se zaposlenima koji su i dalje na terenu ili u proizvodnim pogonima obezbeđuju sva neophodna lična zaštitna sredstva.

„Bezbednost i zdravlje naših kolega nam je na prvom mestu,“ kaže Jelena Vuković.

Koliko je važno da u teškim vremenima ne smemo da zaboravimo na solidarnost, najbolje svedoče dela kolega iz sektora prodaje kompanije Bambi. Naime, oni su odlučili da se zahvale  i drugim modernim herojima, koji često nisu vidljivi, a to su prodavačice u maloprodajnim objektima u kojima se prodaju Bambi proizvodi. Tim Bambi komercijalista već dve nedelje na terenu uručuje poklone prodavačicama i na taj način im se zahvaljuju za sve što čine u ovom izazovnom periodu. Utisci su više nego pozitivni, a ostaje nada da će solidarnost, kakvu čitavo društvo pokazuje u ovim vremenima, trajati mnogo, mnogo duže.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *