INTERAKTIVNE TABLE ZA BUDUĆE GENERACIJE

Beograd 7. jun 2018. godine – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, i generalni direktor kompanije „Bambi“ Dragan Stajković, posetili su Osnovnu školu „Jovan Sterija Popović“,  jednu od ukupno 50 škola kojima je brend Plazma kompanije „Bambi“ donirala interaktivne table u cilju unapređenja nastave i kvaliteta obrazovnog vaspitanja.

Tokom obilaska škole predstavnici Ministarstva, Koncerna „Bambi“ AD Požarevac, kao i kompanije „Moji brendovi“ u okviru koje Koncern posluje, imali su priliku da se uvere u prednosti interaktivne table, njenu praktičnu primenu na času, kao i da od nastavnika i đaka čuju utiske o savremenom načinu rada i predavanja.

Ministar Mladen Šarčević, zahvalio je kompaniji Bambi na vrednoj donaciji i poručio je da je cilj Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da svaka škola dobije pametne table.

Dragan Stajković, generalni direktor kompanije „Bambi“, istakao je da ga raduje činjenica da je ova donacija ostvarila njihovu nameru da je nastavnici i učenici koriste za unapređenje znanja i razvoj svojih potencijala:

Osnovna škola „Jovan Sterija Popović“ jedna je od 50 osnovnih škola širom Srbije kojima je kompanija „Bambi“ povodom 50 godina postojanja brenda Plazma donirala 50 interaktivnih tabli. Moderne interaktivne table predstavljaju drugu generaciju tabli proizvedenih u Srbiji. Tabla sa ekranom na dodir od 87 inča, u novoj verziji sjedinjuje optičko-lasersku tehnologiju, a sadrži i zaštitnu foliju koja štiti od mehaničkih oštećenja. Tabla poseduje ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računarom i video projektorom kako bi nastava bila što kvalitetnija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *