Ivan Kostadinović najbolji finansijki direktor 2017. godine u Srbiji

Naš kolega iz Koncerna Bambi, Ivan Kostadinović proglašen je za najboljeg finansijskog direktora godine, po oceni stručnog žirija Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS).

Ovo vredno priznanje Ivanu je uručeno na Svečanom proglašenju, održanom u okviru godišnje proslave Udruženja, a prethodilo je ocenjivanje stručnog žirija, koji su činili Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a, Dejan Mraković, direktor sektora za poreski konsalting Deloitte-a i Milan Bukumirović, predsednik UFDS-a.

Na osnovu 13 nominovanih kandidata, članova Udruženja, stručni žiri odabrao je za uži izbor tri kandidata, na osnovu  njihove stručnosti, postignutih poslovnih rezultata za kompaniju, veličine same kompanije, ali i na osnovu integriteta i autoriteta koje je kandidat/kandidatkinja izgradio/la unutar i van svoje kompanije. Nakon selekcije 3 kandidata od strane stručnog žirija, na osnovu glasova članova, odabran je najbolji finansijski direktor (CFO) godine.

Ovo je veliko priznanje za mene jer dolazi od stručnih i kompetentnih kolega čije mišljenje izuzetno cenim i uvažavam. Sa druge strane, ovo je i velika satisfakcija da budem još bolji i uspešniji u svom poslu“, rekao je dobitnik ovogodišnje nagrade Ivan Kostadinović, finansijski direktor kompanije Bambi.

Cilj izbora CFO-a godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja. Posebno nam je zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada pripala Ivanu Kostadinoviću čija je kompanijau izveštaju Agencije za privredne registre proglašena za kompaniju sa najboljim kreditnim rejtingom u 2016. godini“, rekao je predsednik UFDS-a, Milan Bukumirović.

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija,koja okuplja finansijske direktore i rukovodioce sektora finansija na teritoriji Republike Srbije. Članovi UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 4,7 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 32.000 ljudi. Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu,sa ciljem povezivanja finansijskih direktora, podsticanja njihovog profesionalnog razvoja i jačanja uloge profesionalaca iz sektora finansija u privredi Republike Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *