RECEPTI

Šarena Plazma torta

Kako se priprema..

Kora I : Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer i mutimo dok se ne istope kristali, dodamo koru od pomorandže, žumanca i brašno na kraju, pečemo na 200°C, 10 min.
Kora II: Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer i mutimo dok se ne istope kristali, izmešamo orahe, plazmu i brašno, postepeno umešamo u šam od belanca i pečemo na 180°C, 12 min.
Kora III: Umutimo belanca u čvrst šam, dodamo šećer, kad je umućeno dodamo žumanca, plazmu, orahe, rendanu čokoladu, brašno i kakao, izmešamo sve i postepeno dodajemo masi, pečemo na 200°C, 10 min.

Fil:
Mleko stavimo da se prokuva. Umutimo žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodamo brašno. Pomešamo sa prokuvanim mlekom i skuvamo čvrst krem. Kad se krem ohladi pomešamo sa umućenim maslacem, dodamo mleveni Plazma keks i rendanu Bambi čokoladu za kuvanje.
Tortu filujemo, žutu i braon koru malo pokvasimo sokom od pomorandže, prvo ide žuta kora, fil, bela kora, fil, braon kora pa sa filom završavamo.

Sastav:

Kora I:
4 belanca
4 žumanca
5 kašika šećera
1 pomorandžina kora
4 kašike brašna

Kora II:
6 belanaca
6 kašika šećera
3 kašike mlevenih oraha
5 kašika mlevenog Plazma keksa
1 kašika brašna

Kora III:
5 belanaca
5 žumanaca
6 kašika šećera
6 kašika mlevenog Plazma keksa
6 kašika oraha
50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
1 kašika brašna
2 kašike kakaoa
Za kvašenje kore:
3 dcl soka od pomorandže

Fil:
6 žumanaca
15 kašika šećera
3 kašike brašna
3 vanilin šećera
750 ml mleka
50 gr mlevenog Plazma keksa
50 gr rendane Bambi čokolade za kuvanje
375 gr maslaca

Vreme pripreme: 65 minuta
Greška: E-mail adresa već postoji u bazi.