RECEPTI

Sirtaki Plazma torta

Kako se priprema..

Patišpanj:
Ulupamo čvrst šam od belanaca i šećera ,dodamo orahe, plazmu, prašak za pecivo. Podelimo na tri dela i izlijemo u plehove, pečemo na 220°C, 15 min.

Fil:
Mlečni fil: 400 ml mleka prokuvamo sa 150 gr šećera, dodamo brašno koje smo rastvorili u 100 ml mleka i skuvamo čvrst krem.

Žuti fil: Umutimo mikserom žumanca, vanilin šećer i 14 kašika kristal šećera i skuvamo na pari. Kad je fil skuvan ostavimo ga da se ohladi.

Mikserom umutimo maslac i šećer u prahu, dodamo mlečni fil i penasto mutimo, kad je sjedinjen dodamo i žuti fil. Postepeno dodajemo seckane suve smokve, rendanu čokoladu, izdrobljene orahe i mleveni Plazma keks.
Sve tri kore nafilujemo kremom i ukrasimo slatkom pavlakom.

Sastav:

Patišpanj:
14 belanaca
20 kašika šećera
14 kašika izdrobljenih oraha
10 kašika mlevenog Plazma keksa
1 prašak za pecivo

Fil:
500 ml mleka
150 gr šećera
3 vanilin šećera
5 kašika brašna
14 žumanaca
250 gr maslaca
14 kašika kristal šećera
250 gr šećera u prahu
200 gr izdrobljenih oraha
300 gr mlevenog Plazma keksa
200 gr Bambi čokolade za kuvanje
200 gr suvih smokava
Za ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake

Vreme pripreme: 85 minuta
Greška: E-mail adresa već postoji u bazi.