RECEPTI

Korpica Plazma baklava

Kako se priprema..

1. Priprema sirupa: Stavimo u šerpu med, šećer, vodu, limun i pomorandže i prokuvamo za sirup.
2. Kore za baklavu: isečemo malo veće krugove od modli u kojima pečemo, a ismo mogli da dobijemo korpice.
3. Slatku pavlaku i maslac zagrejemo kako bismo mogli da premazujemo kore.
4. Mlevenu Plazmu, orahe, cimet, grožđice, pistaće izmešati u mix kojim se pune korpice.
5. Pripremimo modle za korpice. Modle namažemo maslacom, ređamo kore u modle i svaku premazujemo sa zagrejanom maslacem i pavlakom: stavimo prvu koru pa namažemo maslac pavlakom, opet kora, premažemo maslac-pavlakom i stavimo 1/2 supene kašike mix (mlevena Plazma, orasi, cimet, grožđice, pistaći), zatim ponovo stavljamo koru premazanu sa maslac pavlakom, pa kora, pa premažemo maslac pavlakom, pa mix (mlevena Plazma, orasi, cimet, grožđice, pistaći), zatim kora koju premažemo sa maslac pavlakom i stavimo 3 supene kašike mixa (mlevena Plazma, orasi, cimet, grožđice, pistaći). Svaku modlu napunimo isto.
6. Stavimo u zagrejanu rernu (200°C) da se peče dok ne dobije lepu zlatnu žutu boju, posle smanjimo temperaturu na 100 °C i sušimo 60 minuta.
Kad izvadimo iz rerne prelijemo sa prethodno napravljenim sirupom i ostavimo tako da odstoji, da bi upilo sirup. Kad se ohladi, serviramo.

Sastav:

300 gr mlevenog Plazma keksa
750 gr vode
500 gr šećera
250 gr meda
250 gr maslaca
250 gr slatke pavlake
200 gr seckanih oraha
50 gr grožđica
10 gr cimeta (mlevenog)
pakovanje kora za baklavu
50 gr seckanog pistaća
1 limun
1 pomorandža

Vreme pripreme: 40 minuta
Greška: E-mail adresa već postoji u bazi.